Nyheter fra Friluftsklubben

Hvitveis v4
Dagstur til Ramsåskastet i Vestmarka søndag 11. juni
Dette er en flott tur i høyden over Bærum der du kan nyte utsikten. Du tar avstikkere fra de store ferdselsårer og går på mindre brukte stier og opplever skogen i all sin prakt på nært hold.
Turen starter ved Jordbru parkeringsplass under skrenten av Ramsåsen og følger stien/skiløypa til venstre mot Askelia der det er rester av en husmur.
Der går vi bratt oppover mot Kantebakk og den spennende Ramsåsdalen videre oppover til den flotte utsikten på Ramsåsen. Denne motbakken er bratt men ikke veldig lang.
Etter en rast på toppen, følger vi kanten på Ramsåsen på sti som etter hvert går nedover mot Urselva og Risfjellkastet. Etter å ha kommet rundt Ramsåsen følger vi stien på undersiden tilbake til parkeringen ved Jordbru.
Turen er middels krevende rundtur med distanse på ca. 6,6 km og ca. 2,5 timer gangtid.
Utstyr: Ta med klær etter været, og gode sko. Ta også med mat og drikke.
Påmelding til turleder innen fredag 9. juni.
Avtaler nærmere ved påmelding vedrørende kjøring til startpunktet på turen i Vestmarka. Adkomst med egen bil ved Jordbru parkeringsplass kl. 11.30.
Du kjører av Ringeriksveien ved Monter Vøyenenga og følger Horniveien oppover. Hold rett fram og du kommer opp til parkeringen ved Jordbru skytebane.
Turleder: Ingve Dragsnes, tlf 99 60 54 08 evt. E-mail: ingve.dragsnes@gmail.com
Tiurtoppen v4
Arrangementer fra mai til oktober er nå klare
Nyhetsbrevet Friluft nr. 2 blir også om kort tid sendt på e-post til alle medlemmene. Vi håper dere liker programmet fremover, og at vi sees på tur!!

Mikkelsbonn v2
Arrangementer fra januar til mai er publisert
Da er turer og møter frem til mai publisert på tursidene. Vi håper at tilbudet er interessant, og at det blir bra deltakelse. Har du en tur du uansett hadde tenkt ønsker å gjennomføre alene, så hvorfor ikke melde den inn som et Friluftsklubbarrangement? Da får du med deg noen turkamerater også!
Kjeholmen2022 v2
Sommerfest på Kjeholmen 9.- 10. juli
Vi kan dette året presentere en sommerlig godbit. Bli med på Kjeholmen utenfor Fornebulandet på sommerfest denne helgen tidlig i juli. Vi sponser overnattingen delvis slik at overnattingen bare koster kr. 100,- Se tursidene nærmere for detaljer om arrangementet.
Friluftsklubblogoen v5.jpg
Mer smitte i ny variant og Friluftsklubben
Tidemandsstuen har måttet stenge på grunn av pandemien, og medlemsmøtet 12. januar er derfor dessverre utsatt. Turene våre går foreløpig som vanlig i samråd med turleder, som påser at smittevernregler blir overholdt. Hyttene er fortsatt åpne under forutsetning at de besøkende følger de til enhver tid gjeldende smittevernregler. Vi får håpe på bedre tider, men vi kan i alle fall nå glede oss over fint skiføre i marka nå i starten av januar!
vinterbilde pa ski v2
Nye arrangementer er lagt ut på tursidene
Nå er nye arrangementer lagt ut under "turer". Det er arrangementer ut februar. Vi har litt færre arrangementer i denne perioden, men i tillegg til en kveldstur og to dagsturer kan vi friste med både julefest og medlemsmøte.
koronavirus
Nedstengning i Oslo og Friluftsklubben
På grunn av at det er påvist det muterte koronaviruset i vårt område, så har det kommet nye regler fra Oslo kommune. Blant annet er alle arrangementer i det offentlige rom forbudt. I første omgang gjelder nedstengningen til 31. januar. Det betyr at dagsturen på ski til Løvlia utgår. Solstua holdes stengt i samme periode. Nedstengningen kan bli forlenget, og vi kommer med mer informasjon så snart vi vet noe mer.
vinterbilde
Godt nytt år med nytt turprogram og nyhetsbrev sendt til medlemmene
Vi har nettopp sendt ut nyhetsbrev til medlemmene våre. For å gjøre litt for savnet av utgivelsen av medlemsbladet Friluft, så har vi bestemt oss for å utgi erstatningen, nyhetsbrevet, med litt mer stoff hver gang enn hva vi har gjort hittil. Det vil inneholde nyheter, arrangementsoversikten, og på sikt kanskje noe mer tilleggsstoff. Og, hvorfor da ikke kalle nyhetsbrevet for «Friluft», som en videreføring av bladet? Vi ønsker å utgi «Friluft» til faste fastlagte tider hvor vi annonserer i hvert nyhetsbrev når neste nummer kan forventes. I 2021 så vil vi utgi 4 nummer av «Friluft».
Les mer >>
IMG 5569 v6.2
SELLANRÅ SKAL REHABILITERES
Sellanrå er en gammel hytte, og nå ser vi at vi nå må ha en større rehabilitering av hytta. Det er blant annet skader i gulvet som utbedres. Med skaden i gulvet ser vi at vi av sikkerhetsmessige årsaker må stenge hytta inntil videre fra 1. desember. Vi skal utrede alt det bygningstekniske med hytta, men av hensyn til at vinteren er like om hjørnet blir det vanskelig å få utført de nødvendige arbeidene før på våren 2021. Dette betyr at Sellanrå ikke vil bli åpnet igjen før arbeidene er utført, som nok ikke vil bety noen åpning før sommeren 2021. Vi håper at vi også innen den tid får gjort noen øvrige forbedringer i denne perioden. Vi beklager dette, men minner samtidig om at vår andre hytte Solstua på Krokskogen er åpen, og har du ikke besøkt denne før så anbefaler vi absolutt et besøk.


IMG 5569 v5.2
SOLSTUA HAR ÅPNET IGJEN!!
Solstua har vært stengt i september fordi brønnen har vært uttørket. Med de spesielle koronareglene vi nå har på hyttene våre, så kunne vi ikke gjenåpne en hytte hvor det ikke var tilgang på vaskevann. Etter mer nedbør i september er det nå imidlertid bra med vann i brønnen igjen, og hytta kan åpne igjen. En annen utfordring vi har på Solstua er at det har vært vanskelig å skaffe ved til hytta. Det har vært tomt i lengre tid. Siden det er kort vei inn til Solstua fra parkeringen på Kleivstua er det imidlertid greit for leietakerne å ta med egen ved inn. Vi fortsetter praksisen med 30 % avslag i den totale leiesummen siden man tar med egen ved. Man trekker selv ifra 30 % på det beløpet man får oppgitt å betale ved bestilling. Vi håper at det skal ordne seg med ved til vinteren. Etter befaringen i slutten av august så hytta ellers ut til å være i god stand, og vi anbefaler å ta en høsttur dit.
Les mer >>

[Flere nyheter]