Dagstur til Ramsåskastet i Vestmarka søndag 11. juni

Foto: Magne Arentsen

Dette er en flott tur i høyden over Bærum der du kan nyte utsikten. Du tar avstikkere fra de store ferdselsårer og går på mindre brukte stier og opplever skogen i all sin prakt på nært hold.
Turen starter ved Jordbru parkeringsplass under skrenten av Ramsåsen og følger stien/skiløypa til venstre mot Askelia der det er rester av en husmur.
Der går vi bratt oppover mot Kantebakk og den spennende Ramsåsdalen videre oppover til den flotte utsikten på Ramsåsen. Denne motbakken er bratt men ikke veldig lang.
Etter en rast på toppen, følger vi kanten på Ramsåsen på sti som etter hvert går nedover mot Urselva og Risfjellkastet. Etter å ha kommet rundt Ramsåsen følger vi stien på undersiden tilbake til parkeringen ved Jordbru.
Turen er middels krevende rundtur med distanse på ca. 6,6 km og ca. 2,5 timer gangtid.
Utstyr: Ta med klær etter været, og gode sko. Ta også med mat og drikke.
Påmelding til turleder innen fredag 9. juni.
Avtaler nærmere ved påmelding vedrørende kjøring til startpunktet på turen i Vestmarka. Adkomst med egen bil ved Jordbru parkeringsplass kl. 11.30.
Du kjører av Ringeriksveien ved Monter Vøyenenga og følger Horniveien oppover. Hold rett fram og du kommer opp til parkeringen ved Jordbru skytebane.
Turleder: Ingve Dragsnes, tlf 99 60 54 08 evt. E-mail: ingve.dragsnes@gmail.com

[Publisert av Magne Arentsen 7. juni 2023]