I skijegerens spor - fra Losby

19/2-2012

Østmarka nordøst er kjent for sine mange flotte vann, med løyper som brer seg sørover fra Losby. I dette området arrangerer Østmarka O-klubb hvert år Skijeger'n, som er tur-orientering på ski med 15 poster som legges fint tilpasset skiløypene. Kart og mer informasjon finnes på http://www.ostmarkaok.no

Turleder har tatt gull i Skijeger'n i flere år nå, og gjennom det opplevd hvor flott denne delen av Østmarka er. Turen vil bli lagt opp rundt noen av disse Skijeger-postene, og forsøkt lagt inn til flotte Østmarka Naturreservat, hvis føre og isforhold tillater det. Planlagt trase vil bli lagt ut på Friluftsforumet på nyåret når poster og skiforhold er mer kjent, med planer om en rundtur på mellom 15 - 20 km. Er forholdene riktige bra kan vi prøve å komme inn til den spesielle isfossen som hvert år dannes ved Bjørntjernet, like ved Tappenbergvann.

NB! Turen er flyttet til 19. februar, og vi håper på mer snø og bedre skiforhold i Østmarka da. Det er få serveringsteder i området vi har planlagt å gå, så turleder vil legge ut info om det blir inne- eller utelunsj på forumet. Ta med matpakke eller annen lunsjmat, sitteunderlag, drikke og gjerne termos med noe varmt i.

Turfakta

Avreise: Vi avtaler bilskyss ved påmelding, så si i fra om du disponerer bil. Oppmøte kl. 11 ved Brynseng T-banestasjon (alle østlige linjer untatt 5) for felles transport. Kommer du på egen hånd så er det samling på Losby P-plass nedre (ved skiløypen, ikke golfplassen) rundt kl. 11:20.

Ta med: matpakke eller annen lunsjmat, drikke og gjerne termos.

Påmelding: til turleder og kontaktperson innen onsdag 15. februar.

Kontaktperson og turleder: Aina Grymyr, e-post agrymyr@yahoo.no (foretrukket), evnt. tlf. 922 35 865

Avreise: Oppmøte kl. 11 ved Brynseng T-banestasjon. Si i fra ved påmelding om du disponerer bil

Kart: Oslo Østmark 1:50.000 eller Skijegerkartet (Turkart Østmarka NØ) 1:30.000. Turleder har med GPS med kart.

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 15. februar 2012.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>