Topptur i Østmarka med kjentmannspost

30/9-2012

Varden på toppen av Barlinderåsen
Foto: Aina Grymyr

Topptur i Østmarka, sier du? Vel, de er ikke så høye, men Østmarkas høyeste topper ligger alle i Rælingen kommune, helt nordøst. Den høyeste toppen er Barlinderåsen på 398 moh, der er det en liten varde, men ellers ganske gjengrodd. Nabotoppen Ramstadslottet (394 moh.) har en fantastisk flott utsikt og begge disse er innenfor Ramstadslottet Naturreservat. Bjønnåsen (396 moh.) lengst nord har også fin utsikt med sikteplate og tusenårsvarde for kommunen. Kanskje stikker vi også innom Blåtjernsboltene og Blåtjerngrana på veien da vi passerer like i nærheten. Begge disse er tidligere kjentmannsposter. Alle toppene har også sine egne Geocacher - og nå har Barlinderåsen også fått en ny kjentmannspost nr. 42, som vi selvsagt også skal innom ;-)

Turen vil gå både på blåstier, mindre stier og kanskje noe skauleis. I hvilken rekkefølge vi besøker toppene avhenger av vær, form og føre. Er forholdene fine og vi føler oss spreke, så er det mulig å forlenge turen til Hektnerhøgåsen på 377 moh.  Den er 4. høyeste toppen og ligger nord for vakre Ramstadsjøen, også denne er i Rælingen. Denne evnt. forlengelsen blir isåfall valgfri, for den vil gå delvis skauleis og også forlenge turlengden en del. 

Turen blir på ca. 10 km., og vil ta en del timer da vi skal en del opp og ned i vakre og ville Østmarka. Vi vil bruke god tid for å beundre utsikt og bruke litt tid på de ulike toppene. En evnt. forlengelse til Hektnerhøgåsen blir rundt 5 km., mye utenfor stier.  Se mer informasjon på følgende linker; Østmarkas høyeste topper og Ramstadslottet naturreservat

Turfakta

Avreise: Vi avtaler bilskyss ved påmelding, så si i fra om du disponerer bil.

Oppmøte: kl. 11 ved Brynseng T-banestasjon (alle østlige linjer untatt 5) for felles transport. Kommer du på egen hånd så er det samling på parkeringen ved Blystadlia i Rælingen rundt kl. 11:20. 

Ta med: Mat og drikke, sitteunderlag, samt godt fottøy.

Kart: Oslo Østmark 1:50.000, Oppsals tur-O kart Østmarka 1:25.000. Turleder har med GPS med kart.

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 26. september 2012.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>