Måneskinnstur til Vangen

14/2-2014

Fullmåne over Elvåga, like nord for El Paso
Foto: Aina Grymyr

To helger i skisesongen har Sandbakken fullmåneåpent på fredag og lørdag til kl. 23, og skiglade strømmer inn i Østmarka med minimal lyktebruk for å oppleve dette. Det blir ofte en stemningsfull kveldstur i nesten fullmånelys, med knitrende snø under skiene og forhåpentligvis godt føre. Sandbakken utvider gjerne menyen med hjemmelaget middag for å friste mange til å finne veien ut i den trolske fullmånenatten. Les om tidligere fullmånehelger på: Sandbakkens nettsider

I 2012 hadde vi en gnistrende måneskinnstur med månen hengende over oss i ganske sterk kulde, og vi ble hele 14 deltakere på turen som dro innover fra Skullerud. Bildene og stemningen kan sees her: Måneskinnsturen 2012. I 2013 ble turen en del kortere enn planlagt, da det var lite snø i Østmarka rundt turen. Isteden tok vi to besøk inne på Sandbakken der vi koste oss med god mat.

I år håper vi det er nok snø til en lengre tur under en nesten helt full måne. Vi starter fra Sandbakken p-plass og tar en skitur i området, før vi drar til Sandbakken for rast og en sen middag. Derfra er det kort vei til bilene og hjemtur. Vi satser på å bestille varmmat til de som ønsker det.

Østmarka kan ha varierende snøforhold, så turen vil bli tilpasset føret og snømengde. Info om planene vil bli lagt ut før turen, samt forventet lengde. Ta med hodelykt til bruk i mørke partier da vi regner med å gå utenom lysløyper, men litt av vitsen er å gå delvis uten lys. Det blir rast innendørs på Sandbakken, så ta med kontanter eller kort hvis du ønsker å kjøpe drikke og mat.

Måneskinnsturen flyttes til Vangen, der Skiforeningen også har fullmåneåpent iår. Dette gjøres pga. rådende føreforhold i Østmarka, og for å muliggjøre både ski- og fottur inn til Vangen. Turleder har brukket skulderen, så jeg må derfor gå til fots inn! Her kan man lese mer om Fullmåneåpent på Vangen

Turfakta

Fremmøte: Bysetermåsan parkering kl. 18.00. Si ifra ved påmelding om du trenger biltransport (bilspleis).

Ta med: Hodelykt, varme klær, evnt. mat og varm drikke, samt penger/kort (middagen koster rundt kr 100).

Retur: Sent på kvelden, gode og mette etter en deilig rast på Vangen

Kart: Oslo Østmark 1:50.000. Turleder har med GPS med kart

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 14. februar 2014.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>