Hyttetur til Smedmyrkoia

25 - 26/1-2014

Vintermarka på sitt beste
Foto: Magne Arentsen

Det er ikke alltid like snøsikkert i marka i januar lenger. Men fra slutten av januar er det alltid godt skiføre i området rundt Smedmyrkoia. Dessuten er dette en koselig hytte. Vi drar oppover på ski lørdag formiddag, og setter fra oss sekkene på hytta, før vi tar en tur videre opp mot Storflaka. Det blir en rolig tur, for det er en del oppover hit. Så får trøsten være at det bare er nedoverbakker tilbake til Smedmyrkoia. 

Lørdag kveld serverer kokken vår en fireretters middag bestående av "Ventepølse Strøm Larsen" (prima wienerpølse som selges på stedet), "Fiskesuppe Salma", en laksebasert fiskesuppe, "Tømtegryta" (viltgryte med reinsdyrskav og mye annet godt), og "Smedmyras spesial" (karamellpudding med frukt og krem), til dessert. Så hygger vi oss deretter videre utover lørdagskvelden rundt bordet i stua. En lørdagskveld på en hytte blir alltid koselig. Ta gjerne med noe godteri for å dele ut.

På søndag blir det en del igjen av oss som tar seg av serveringsdriften. For dere som drar videre, så er det ingen turleder med nedover. Dere kan selv gå sammen og avtale en lengre tur, ellers så er det bare 5 km med stort sett bare nedoverbakker tilbake til Skansebakken i Sørkedalen hvor det går buss nedover mot byen.

Trerettersmiddagen koster kr. 100,-. Ønsker du å ta med egen mat, så opplys om det ved påmelding. Overnatting koster kr. 205,- pr. person. Overnatting for frivillige til serveringen er gratis. Ønsker du å stille som frivillig, ta kontakt med kontaktpersonen om dette. Serveringen avsluttes kl. 16.00, og det er felles avreise ned mot Skansebakken.

Turfakta

Ta med: Vintersovepose, innetøy og-sko, brødmat og drikke - i tillegg til vanlige turting.

Ta med: Vintersovepose, innetøy og-sko, 
brødmat og drikk

Avreise: Oppmøte på Skansebakken kl. 12:45. Buss 41 går fra Røa kl. 12.24.

Retur: Fra Skansebakken går det buss 45 minutter over hver hele time.

Kart: Oslo Nordmark vinterutgaven

Maks antall personer: 9

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 22. januar 2014.

Kontaktperson: Magne Arentsen <magne@friluftsklubben.no>