Helgetur til Løvlia med kjentmannsposter

15 - 16/3-2013

Klar for en ny skitur fra Løvlia etter en deilig overnatting
Foto: Aina Grymyr

En skitur i marka med overnatting på betjent hytte, hvor gode skiopplevelser blir kombinert med hva en betjent hytte kan gi av god mat og hygge på kvelden - dette er hva vi går for denne helgen i mars. 

Fra Ringkollen tar vi skiløypa med korteste avstand til Løvlia, via Damtjern varmestue, som i distanse er 10 km. Like etter det tar vi en avstikker til kjentmannspost 18 Skotkleiva. Vel fremme på Løvlia tar i oss en velfortjent pust i bakken. Om vi slapper av på hytta frem til middagsserveringen kl. 18.00 eller om man tar en liten skitur i nærområdet, tar vi på sparket.

Middagen består av en buffét med hovedrett og dessert, hvor det er bare å spise så mye man ønsker. På kvelden finner vi oss en plass i stua hvor vi kan sitte og ha det hyggelig og prate sammen, eller vi er med på hva de andre gjestene på hytta måtte dra i gang av prat og andre ting. Vi har egne firesengs rom reservert Friluftsklubben. 

Søndag sjekker vi ut etter frokost, hvor lunsjpakke inngår i overnattingsprisen. Planen idag er at vi tar en lengre tur opp til Oppkuven (kjentmannspost 17), en av Nordmarkas 5 høyeste på 704 moh., med innlagt lunsj som forhåpentligvis blir med mye sol. Turen går så videre om Smedmyrkoia hvor vi tar et lite stopp, før vi suser ned til Skansebakken.

Turfakta

Avreise: Med Skiforeningens skibuss lørdags morgen. Skibussen starter på Sognsvann 08:30, går innom Oslo sentrum / Vika Atrium 08:50 (se flere påstigningssteder i linken) og videre til Ringkollen. Mer detaljer her: Skibussen.

Booking: Deltakerne reserverer selv skibussen (se link over). Vanligvis er det mulig å booke 2-3 uker før avreise, så det lønner seg å være tidlig ute. Prisen fra Oslo er kr 160,- for medlemmer av Skiforeningen, og kr 230,- for ikke-medlemmer – husk å ta med medlemskort hvis du har! Si fra ved påmelding hvor du går på skibussen.

Utstyr: Vi får fullt oppredde senger og håndklær, og all mat som middag, frokost og nistepakke inngår i prisen. En lunsjpakke til lørdag formiddag kan være lurt å ha med. Annet av mat, snacks og drikke må medbringes av hver enkelt. Merk at drikke kan kjøpes på stedet, og at medbrakt drikke ikke kan nytes i fellesarealene på hytta. Ellers av utstyr: Klær for skitur i marka, skiutstyr, skismøring (husk klister ved disse tider), og toalettsaker. Det er dusj og toalett på gangen.

Pris: Overnatting med middag, frokost og nistepakke koster kr. 1100,- Medlemmer av Skiforeningen betaler kr. 900,- hvis gyldig medlemskort forevises på Løvlia.

Retur: Buss fra Sørkedalen, som går kvart på hver time fra Skansebakken.

Kart: Oslo Nordmark vinter. Turleder har både med kart og GPS.

Maks antall personer: 8

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 5. mars 2014.

Kontaktperson: Ingve Dragsnes <ingve.dragsnes@gmail.com>