Dagstur til Villa Malla og Kjekstadmarka

15/6-2014

Utsikt mot Filtvedt fyr og Villa Malla med palmer
Foto: Aina Grymyr

Vi har hatt to vellykkete turer der vi kombinerte kjentmannposttur til Hurum med besøk og middag på Villa Malla. Dette har blitt så populært, og flere har ønsket at vi tar en tilsvarende tur også iår, og da passet det fint å kombinere det med Kjekstadmarka. Så da tar vi et nytt besøk hit, imens kan dere lese mer om tidligere turer her; Dagstur til Villa Malla & Hurum

Dette blir en lett fotrundtur fra Dikemark på rundt 5 km. i et fint og åpent landskap. Vi går først til en litt skjult gammel kjentmannspost 2 Hjemmefronthytta v/ Småtjern fra 94-96-heftet. Derfra til en post som ihvertfall henger ute - kjentmannspost 2 Kjempesteinene ved Småvannsbu. Vi tar en rast ved posten og sjekker ut DnTs ubetjente hytte her, før vi følger en annen sti tilbake til bilene. Etter turen kjører vi til Filtvedt for årets besøk på Villa Malla, og iår prøver vi å få tid til en liten tur i området før middagen. 

Denne turen ble egentlig planlagt som skitur for første gang med FiO til Kjekstadmarka. Da turleder dessverre brakk skulderen på en skitur i vinter, så ble vi enige om utsette turen til sommeren og kombinere den med årets besøk til Villa Malla. Planen er å sette opp skituren igjen til neste år, for det er et flott åpent og vennlig skiområde i Kjekstadmarka.

Turfakta

Avreise: Vi avtaler bilskyss ved påmelding, så si i fra om du disponerer bil. Oppmøte kl. 11 ved Brynseng T-banestasjon (alle østlige linjer unntatt 5) for felles transport, eller vi avtaler nærmere på forumet. Det blir bilspleis basert på kjørelengde og bompenger utregnet under middagen. Vi ønsker å koordinere antall biler så vi får plass på p-plasser underveis.

Retur: Gode og mette, sent til kvelds ;-)

Ta med: Mat, drikke og sitteunderlag til en lunsjrast, samt penger til middag på Villa Malla (kr. 300). I tillegg kommer drikke og bilspleis. Det vil også være kjekt å ta med klær til skift på Villa Milla før middagen, hvis du ønsker det. Husk også Kjentmannsheftet 2012-2014 hvis du er kjentmannsjeger.

Kart: Oslo Vestmark 1:50.000. Turleder har med GPS med kart

Maks antall personer: 12

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 11. juni 2014.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>