Kjentmannssykkeltur i Vestmarka

29/6-2014

Friluftsklubben på kjentmannssykkeltur - her fra Kikut i fjor høst
Foto: Aina Grymyr

Vi tar en sykkelrundtur fra Vestmarksetra til 2 kjentmannsposter på lette og brede veier. Vi sykler først til kjentmannspost 4 Bergsåsen 458, her er det asfaltert skogsbilvei mesteparten av veien. Etter å ha beundret utsikten, så sykler vi tilbake via nordenden av Sandungen opp mot kjentmannspost 6 Latinersteinen. Her får vi en liten trillesti, før vi kommer tilbake på skogsbilvei og sykler langs Korselven tilbake mot hovedveien til Vestmarksetra. Turens lengde blir et par mil.

Turen vil gå på en av sommerens lengste dager, og vi tar oss god tid og sykler i rolig fart. Det blir flere stopper og raster underveis, kanskje vi stikker innom Furuholmen eller Gupu for en matbit eller vafler, litt avhengig av hvor vi ønsker å ta en pause.

Denne turen ble egentlig planlagt som vårskitur i mars. Da turleder dessverre brakk skulderen på en skitur i vinter, så ble vi enige om utsette turen til sommeren, og da gjøre den om til en sykkeltur. Planen er å sette opp skituren igjen til neste år, og da med de nyeste Kjentmannspostene fra 2014-16-heftet.

Turfakta

Fremmøte: Vestmarksetra kl.11. Vi koordinerer transport etter påmeldingsfristen, si ifra hvis du stiller med bil (bilspleis)

Ta med: Varme klær, mat/drikke hvis ønskelig, samt Kjentmannsheftet 2012-2014 hvis du er kjentmannsjeger.

Kart: Oslo Vestmark 1:50.000. Turleder har med GPS med kart

Maks antall personer: 8

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 25. juni 2014.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>