Vårskitur

6/4-2014

Skispor møter dyrespor på Småflaka i Krokskogen
Foto: Aina Grymyr

Det er noe helt spesielt når våren gir lange dager og det grønnes inne i byen, men skiføret fortsatt er intakt inne i marka.

Vi har valgt Sørkedalen som utgangspunkt. Her er det ved disse tider normalt skiføre helt nede i fra dalen selv om vi er ute i april. Vi går fra Skansebakken til Smedmyrkoia og opp til Høgflaka. Hvis vi er heldige med været er det skikkelig påskestemning her oppe ved disse tider. Vi raster da også her oppe.

Ta med liggeunderlag, og en liten spade hvis du har. Vi tenker å lage en skikkelig påskeleir med en lang rast (forhåpentligvis med sol), før vi snur og tar samme veien tilbake. Og, veien tilbake er stort sett bare nedover i 10 km tilbake til Skansebakken. Totalt blir turen på ca. 20 km.

Turfakta

Avreise: Avtales med kontaktpersonen. Vi satser på å gå fra Skansebakken kl.11, og koordinerer transport etter påmeldingsfristen. Si ifra hvis du stiller med bil (bilspleis)

Ta med: Ski (vanlige markaski - vi går ikke særlig utenfor løypene annet enn ved rasten på Høgflaka), skismøring (klister blir det nok på denne turen, men sjekk føremeldingen til Skiforeningen), matpakke og noe godteri du vil dele med de andre, termos med drikke, liggeunderlag. Solbriller bør du ha ved disse tider.

Retur: Vi er tilbake i Oslo utpå ettermiddagen.

Kart: Oslo Nordmark 1 : 50.000.

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 2. april 2014.

Kontaktperson: Iver Nicolai Gjersøe <iver.nicolai.gjersoe@gmail.com>