Lysvandring langs Alnaelvens nordlige del

18/9-2014

En av lysinstallsjonene langs Alnaelven i fjor
Foto: Aina Grymyr

Langs Alnaelven har det vært arrangert lysvandring rundt høstjevndøgn siste årene, og i fjor hadde Friluftsklubben en lengre tur fra Grorud og helt ned til Kværnerbyen, der vi kom frem i mørke og fakkellys. I år fokuserer vi på den øvre delen av Alnaelven fra Romsås, og stikker også bortom den nylig oppgraderte Groruddammen.

Kjentmannspost 36 har kommet på toppen av Røverkollen, så vi starter turen en time tidligere enn planlagt og tar også den på vår vei i starten mens det er lys og fin utsikt. Vi følger vei/sti opp til det kjente utsiktsstedet via gamle bronsealderrøyer. Derfra går vi nedover skråningen mot Badedammen, og får med oss starten på den delen av Alnaelven som har sitt utspring fra Steinbruvannet. Ved Ammerud møter vi faklene og Alna fra Alnsjøen.

Langs elven vil det være flere kulturelle innslag på utvalgte knutepunkter, og iår skal vi også få med oss Groruddammen, som har blitt oppgradert og gjenåpnet i fjor. Turen går via den gamle Kaldbakkenbroen, Hølaløkka, Grorud og Alnaparken ned til Alfaset, der elven går i rør. Herfra går det busser i flere retninger, så alle bør finne en som passer. Vi kan oppleve to spektakulære lysinstallasjoner ved Hølaløkka og i Alnaparken.

Mer informasjon om ruten, opplevelser og kulturinnslag kan sees her: Lysvandring lang Alnaelven.

Turfakta

Avreise: Oppmøte kl. 18 ved Grorud T-banestasjon (ny tid). Herfra skal vi samlet ta buss 63 mot Romsås kl. 18:09

Retur: Vi går til Alfaset der det går busser både til Helsfyr og tilbake til Grorud (hvis noen parkerer der)

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 18. september 2014.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>