Kjentmannstur til Østmarka naturreservat

2/11-2014

Full jubel ved KM-posten på Barlindåsen; Østmarkas høyeste topp

Denne søndagen skal vi en tur dypt inn i Østmarka for å besøke en av de mest uveisomme kjentmannspostene i det nye heftet; 47 Slipplassen ved Kåterudmåsan. Temaet for posten er Milorg-slipplassen med betegnelsen "Akeleie", som mottok to slipp fra to fly natt til 24. april 1945 med totalt 26 containere og 4 pakker. Vi skal bortom 2 av containerne som fortsatt ligger der, og videre bort til Kåterudseter, som har gitt navn til myrområdet.

Området og turen inviterer til naturopplevelser inn i et vilt og vakkert område, som det er fint å dele med flere. Noen ganger frister det å ta mange poster på en tur, mens her skal vi bruke god tid og bevege oss i et område som kanskje ikke mange har gått i før. Jeg hadde en Skijegertur i 2013 der vi gikk på ski i delvis samme område.

Vi starter fra Streifinn like ved Flateby og følger stier og går etterhvert skauleis inn mot posten. Turen blir på rundt 1 mil, men det kan være kronglete og vått å gå enkelte steder, så ta på godt fottøy. Det er ingen serveringssteder i dette området, så det blir utelunsj ved KM-posten.

Turfakta

Fremmøte: Streifinn kl.11. Vi koordinerer transport etter påmeldingsfristen, si ifra hvis du stiller med bil (bilspleis)

Ta med: Varme klær, sitteunderlag, mat, drikke og gjerne termos med noe varmt i, samt Kjentmannsheftet 2014-2016 hvis du er kjentmannsjeger.

Kart: Oslo Østmarka 1:50.000. Turleder har med GPS med kart

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 29. oktober 2014.

Kontaktperson: Aina Grymyr <agrymyr@yahoo.no>