Skitur til Smedmyrkoia på Krokskogen

29/1-2023

Smedmyrkoia v3

Smedmyrkoia
Foto: Magne Arentsen

Her skal vi besøke vårt gamle serveringssted Smedmyrkoia, opprinnelig en koie for Løvenskiolds tømmerhoggere. Senere har DNT leid stedet som overnattingssted, og i nesten 40 år var det servering vinterstid her. Speidere fra Grefsen startet opp serveringen på slutten av 70-tallet. Senere overtok Ungdomsgruppa i DNT/OOT serveringen. Friluftsklubben overtok deretter i 2002, (med flere frivillige som også hadde vært med i perioden med Ungdomsgruppa). Det er ikke lenger servering der nå, (siste sesong var i 2016), men det er fortsatt en ubetjent DNT-hytte med mulighet for å komme inn og ha lunsjen innendørs. For mange vil det være moro å se igjen stedet, og for andre er det kanskje første besøk her. Kanskje noen tar med vaffelrøre på flaske for steking? Ellers kan Smedmyrvafler etter originaloppskrift prøves på medlemsmøtet i februar. Se også nedenfor hvor vi røper originaloppskriften på vaflene.

Vi starter fra Skansebakken i Sørkedalen og det er 5 km på bra preparert løype hele veien. Opp til hytta er det noen motbakker, men desto fortere går det tilbake. Hele turen er bare på ca.10 km.

Ta med: Drikke og niste.

Turfakta

Avreise: Oppmøte på Skansebakken parkering ved veien ned mot broen over Heggelielva kl. 11.00. Si i fra ved påmelding om du kan kjøre bil. Felles transport avtales med kontaktpersonen etter at påmeldingsfristen har gått ut. Vi spleiser på drivstoff.

Kart: Oslo Nordmark

Maks antall personer: 12

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 27. januar 2023.

Kontaktperson: Iver Nicolai Gjersøe <iver.nicolai.gjersoe@gmail.com>