Kveldstur med Vinderenfossen og vegetarmat

24/5-2023

Vinderenfossen

Vinderenfossen i en skog midt i byen
Foto: Magne Arentsen

Om våren er det mye vann i vassdragene. Det er ikke alle som vet at det ligger en foss midt i villaområdet ved Vinderen. Dette er en kortere men hyggelig tur i mer urbane omgivelser, hvor vi har tenkt å følge Sognsvannsbekken fra Rasmus Winderens vei ned til Slemdalsveien. Vi har hatt tur hit før, og vil gjerne dra hit igjen.

Her går det en fin sti merket av Ris Vel, nedover mot Frøen, i et hellende terreng med ganske tett vegetasjon. I tidligere tider var det både sagbruk og kvern ved Vinderenfossen. I den lune dalen nedenfor fossen er det en edelskog med både svartor, alm, lønn og andre varmekjære trær. Et fint område hvor vi merker lite til at vi egentlig er inne i tettbygd strøk! Etterhvert blir det imidlertid å gå litt på villaveier, men bekken er stadig i nærheten. Kanskje ser vi fisk i bekken? Det er en liten stamme med bekkørret i Sognsvannsbekken.

Nede ved Slemdalsveien går over til Sørkedalsveien, og ned til Colloseum senter hvor vi tar en matbit på Krishnas Cuisine, en vegetarrestaurant med god mat til rimelige priser.

Turen er en lett tur på ca. 2,5 km.

Påmelding: Til kontaktpersonen innen mandag 22. mai.

Turfakta

Avreise: Vi møtes kl. 17.15 på Blindern T-banestasjon. Sjekk Ruter for avganger med T-banen.

Maks antall personer: 12

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 22. mai 2023.

Kontaktperson: Magne Arentsen <magne@friluftsklubben.no>