Dagstur i Maridalen til Barlindåsen

27/8-2023

Gangtunnelen ved Snippen

Denne tunnelen ved Snippen ønsker oss velkommen til Lillomarka. Foto: Morten Eriksen.
Foto: Friluftsklubben

Vi møtes på Snippen stasjon, hvor tog til Jaren er fremme kl. 12.03. Kjører du bil så er det parkering på Movassbekken. Herfra går du veien opp til stasjonen. Fra Snippen går vi sørover over Barlindåsen. Denne er spesiell ved at man nærmest går over en «egg» hvor det er bratt ned på begge sider. Noen kaller Barlindåsen Oslomarkas svar på Besseggen. Fin utsikt over Maridalsvannet og mot Oslofjorden. Vi går videre sørover til vi møter blåmerket sti fra Lilloseter. Herfra dreier vi vestover til Sandermosen stasjon. Toget stopper ikke lenger her. Videre går vi på stien nordover mot Movassbekken parkering. Herfra gås veien opp til Snippen stasjon. På Movassbekken kan det være muligheter for de som kom med toget å få sitte på med de som kom med bil tilbake mot byen.

Turen er en rundtur med en del stigning i starten, men ellers ikke krevende. Turens lengde er ca. 8,5 km. Vi tar oss god tid på denne turen.

Utstyr: Ta med klær etter været, og gode sko. Ta også med mat og drikke. Vi tar spisepause oppe på Barlindåsen.

Avreise: Tog merket Jaren fra Oslo S kl. 11.44. Toget stopper på Tøyen, Grefsen, Nydalen og Kjelsås underveis, før Snippen.

Returreise: Tog fra Snippen kl. 16.29 er på Oslo S kl. 16.52. Toget stopper på stasjonene nevnt ovenfor under avreise.

Kart: Oslo Nordmark

Maks antall personer: 12

Påmelding: Til kontaktpersonen innen fredag 25. august.

Kontaktperson: Morten Eriksen morten.eriksen4@gmail.com, tlf. 90915571

Turfakta

Kontaktperson: Friluftsklubben <admin>