Dagstur i Nordmarka

29/9-2024

Eventyrskogene rundt Fronsvollen

Utsnitt fra NOAs brosjyre
Foto: Friluftsklubben

Temaet for denne dagsturen er å oppsøke naturskjønne områder i marka. Vi har valgt å ta utgangspunkt i Naturvernforbundet i Oslo (NOA) sine ”eventyrskoger”. Det NOA kaller eventyrskog er skogområder med spesielt høy opplevelsesverdi. De har registrert områder i hele Oslomarka, og vi skal besøke det registrerte området mellom Frognerseteren og Skjennungsåsen. Turleder tar med NOA sin guide til området, hvor ulike poster er beskrevet underveis. Den kan også leses ved å søke på denne lenken: https://naturvernforbundet.no/dokumenter/naturkart-for-oslo-og-akershus/

Dette blir derfor en rolig tur hvor naturopplevelsen er viktigst. Vi blir kjent med hvordan skikkelig gammelskog skal være, og det er mange fine landskapsrom og ellers store variasjoner å se underveis på turen. Vi tar en første rast på Frønsvollen underveis. Ellers blir det spiserast i Seterstua på Frognerseteren etter turen. Turens lengde er ca. 6 km.

Utstyr: Ta med klær etter været, og gode sko. Ta også med mat og drikke til rast på Frønsvollen. På Seterstua kan man kjøpe mat og drikke.

Turfakta

Avreise: T-bane linje 1 fra Stortinget kl. 11.08 er fremme på Frognerseteren kl. 11.45. Gå ned til Frognerseteren restaurant hvor vi møtes foran inngangen. Parkering ellers nedenfor Frognerseteren restaurant mot Sporten selskapslokale, og også bak Sporten selskapslokale.

Kart: Oslo Nordmark.

Maks antall personer: 12

Påmelding: Til kontaktpersonen innen 27. september 2024.

Kontaktperson: Magne Arentsen <magne@friluftsklubben.no>