Sellanrå Turisthytte

Sellanrå  

Sellanrå er Friluftsklubbens hytte i Nordmarka. Den ligger lunt til på Raudløkkollen  helt vest i «Maridalsalpene» med fantastisk utsikt utover Nordmarka.

Hytta har 8 soveplasser fordelt på et soverom med 6 sengeplasser og et hemsrom over stua med 2 madrasser.  NB! Hytta er ikke utstyrt med dyner og puter, men har tepper. Den har en koselig peisestue med peis og ellers klassisk hytteinteriør fra sportshyttenes ungdom i marka.

Hytta er utstyrt med stearinlys, ved til fyring og gassapparat til koking. Kjøkkenet har dekketøy til ca. 20 personer.

Sellanrå er Oslomarkas eneste selvbetjente hytte. Det vil si at du kan kjøpe middagsmat med tilbehør, supper, desserter og annet på stedet gjennom selvbetjening fra proviantlageret.

Letteste adkomst til hytta på sommerstid er fra Skar i Maridalen på blåmerket sti om Tømtehyttene (DNT-OO) 3,5 km. Sellanrå ligger 0,3 km vest for Tømtehyttene. Det går også en umerket sti om Furumokollen rett opp til hytta, 3,5 km Skar - Sellanrå. På vinterføre er letteste vei opp via skiløypa fra Movatn til Tømte Gård. Se mer utfyllende veibeskrivelse under menypunktet "Veibeskrivelse" i menyen til høyre.

NB! Vi gjør nå oppmerksom på at stien mellom Tømtehyttene og Sellanrå nylig er lagt om på deler av strekningen. Kommer du fra Tømte gård og følger blåmerket sti er denne nå lagt i en bue til høyre for myra du kommer til etter å ha tatt av mot Sellanrå i krysset rett før Tømtehyttene. Denne omleggingen er ikke merket. Ny sti kommer inn på den blåmerkede på andre siden av myra.